Video’s Kannan

 

 

 

Goedgekeurd SF, OLDBG, AES, RHEIN, KWPN, OS, HOLST, SBS,BWP,BAVAR, SWB
Geslacht Hengst
Diciplines Springen
Niveau 1.60m
Kleur Donkerbruin
Hoogte 1.72m
Jaar 1992
Dekgeld € 350 euro bij aanvang. € 2.150,-  tweede termijn bij dracht. Beschikbaar middels diepvries sperma.

Echte kwaliteit doorstaat de tand des tijds: Kannan is de enige hengst ter wereld die sinds 2010 continu in de top 20 staat van winnaars in de WBFSH-ranglijst. De kracht, het respect en de mentaliteit die hij doorgeeft, zorgen voor de uitstekende reputatie van zijn nakomelingen over de hele wereld en maken het een van de meest populaire hengsten ter wereld.

Sport.

Guido Bruyninx startte Kannan als vijfjarige in de Belgische cyclus voor jonge springpaarden en de hengst eindigde daar ex aequo als eerste. Ook als zesjarige kwam Kannan met succes aan de start in de Belgische cyclus, hij won de competitie opnieuw en bevestigde daarmee zijn grote potentieel. Als zesjarige mocht hij daardoor deelnemen aan het WK in Lanaken,

“Het was heel moeilijk om met hem een fout te maken, want het was gewoon echt een crack! Zo voorzichtig, zoveel vermogen en dan ook nog zo’n topkarakter. Dat is een combinatie die je zelden treft en ik ben heel blij dat ik hem heb mogen opleiden”.

Op achtjarige leeftijd sprong de hengst onder Michel Hécart naar zijn eerste Grand Prix-succes en vele volgden. “In La Baule waren ze toen de enige dubbele foutloze combinatie in de Nations Cup.

Kannan won in zijn carrière meerdere Grote Prijzen, waaronder die van Deauville in 2003, en groeide uit tot een vaste waarde voor het Franse team.

Nakomelingen.

Als vaderpaard behoort Kannan tot de beste springpaardenleveranciers ter wereld en staat als 16e in de WBFSH-wereldranglijst voor springpaarden. Dit resultaat heeft Kannan te danken aan een groot aantal kinderen die schitteren in de internationale springsport waaronder de Olympisch Kampioen en wereldbekerwinnaar Nino des Buissonnets. Molly Malone won meerdere Grote Prijzen en wereldbekerwedstrijden. Quabri de L‘Isle won de openingswedstrijd van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en won meerdere Grote Prijzen en Nations Cups. Quorida de Treho won tweemaal de wereldbeker van Helsinki en de Grote Prijzen van St. Gallen en Parijs, etc.

Het zijn paarden met veel vermogen, voorzichtigheid en veel werklust. Ook met minder getalenteerde ruiters kunnen de Kannan-nakomelingen daardoor succes behalen. Ze doen altijd hun best en proberen foutloos te springen. Daarom zie je zoveel nakomelingen van hem op het hogere niveau.

Kannan Voltaire Furioso II Furioso xx
Dame de Ranville
Gogo Moeve Gotthard
Mosaik
Cemeta Nimmerdor Farn
Ramonaa
Wozieta Le Mexico
Rozieta

Aanvraagformulier

Naam hengst*
Naam eigenaar*
Adres eigenaar*
Postcode eigenaar*
Woonplaats eigenaar*
Land eigenaar*
Telefoonnummer*
Emailadres*
Geboortedatum merrie*
Afstamming merrie*
Naam merrie*
Bijzonderheden