Video’s Rahotep de Toscane:

Highlights Career 

Jump Off Chantilly 2017

Olympic Games Rio 2016 Final Jumping

Grand Prix Knokke 2016

 

 

 

 

Video’s nakomelingen Rahotep de Toscane:

Nevermind d’Aël (Rahotep de Toscane x Diamant de Semilly) 2023

Goedgekeurd Selle Francaise
Geslacht Hengst
Disciplines Springen
Niveau Grand Prix Olympische Kampioen Rio 2016
Kleur Schimmel
Hoogte 166 cm
Jaar 2005
Dekgeld € 350,- eerste termijn, bij dracht tweede termijn € 1.100,-  Beschikbaar via topkwaliteit vers en diepvries sperma.

Golden boy Rahotep de Toscane. Deze imponerende schimmel  is een begrip in de Internationale springsport. Onder zijn ruiter Philippe Rozier heeft Rahotep de Toscane fantastische prestaties neergezet met als absolute hoogtepunt de gouden medaille tijdens de Olympische Spelen in Rio 2016 met het Franse team. De hengst kenmerkt zich op zijn doorzettingsvermogen, winnaarsmentaliteit en vechtlust. Geen hindernis is te hoog, geen piste te moeilijk.  In 2017 wonnen ze de CSIO5* Nations Cup in Al Ain en werden ze derde in de CSI5* LGCT Grand Prix in Chantilly. In 2016 werden ze tweede in de CSI5* Grand Prix in Knokke en in 2015 tweede in de LGCT Grand Prix in Madrid.

Vader Quidam de Revel is een legende op zich; hij heeft een indrukwekkende lijst van prestaties en hij nam zelf deel aan de Olympische Spelen in 1992, waar hij teambrons won en individueel vierde werd onder Hervé Godignon voor Frankrijk. Zijn moeder, vader en grootvader hebben allemaal deelgenomen aan grand prix wedstrijden – waarmee zijn pedigree  is vastgelegd als een van de meest betrouwbare.  Tien van zijn nakomelingen namen deel aan de Wereldruiterspelen van 2002, waaronder gouden teammedaillewinnaar Dollar de la Pierre, die ook teamzilver won op de Europese Spelen van 2003 en individueel 7e werd. Hij heeft meer dan 130 Grand Prix-nakomelingen gebracht, waaronder Verdi van Maikel van der Vleuten, supervererver Nabab de Reve, Guidam, Quasimodo Z, Lys Platiere, Rahotep de Toscane, Quiwi Dream en Quite Chin Chin Z. Quidam de Revel brengt veel volbloedbloed in de pedigree, met drie volbloedhengsten in de derde generatie.

Zijn beroemde moeder Fanny du Murier is de moeder van vele succesvolle nakomelingen die op hoog niveau presteren. Ze is de moeder van de succesvolle gekeurde hengst Jadis de Toscane, de volle broer van Rahotep de Toscane. Jadis de Toscane heeft een zeer goede internationale carrière gehad en is zich daarna gaan richten op zijn fokkerij carrière.

Rahotep de Toscane werd in 2021 na een ziekte uit de sport gehaald na zijn laatste internationale optreden tijdens de Valencia Spring Tour. In combinatie met zijn indrukwekkende afstamming zal hij zeker een zeer succesvolle fokkerij carrière tegemoet gaan. Zijn eerste veulens lijken zeer veelbelovend en vielen positief op.

Een zeer interessante hengst voor de Nederlandse Fokkerij die met vers en diepvries sperma beschikbaar is!

Rahotep de Toscane Quidam de Revel Jalisco B Almé
Tanagra
Dirka Nankin
Ondine de Baugy
Fanny du Murnier Laudanum xx Boran xx
Monta Bella xx
Toscane Uriel
Camarade Rapide

Aanvraagformulier

Naam hengst*
Naam eigenaar*
Adres eigenaar*
Postcode eigenaar*
Woonplaats eigenaar*
Land eigenaar*
Telefoonnummer*
Emailadres*
Geboortedatum merrie*
Afstamming merrie*
Naam merrie*
Bijzonderheden