Videos  Contendro I

CONTENDRO I

CONTENDRO I 

CONTENDRO I

CONTENDRO I

Goedgekeurd KWPN, SF, NZ, HANN, HOLSTEIN
Geslacht Hengst
Diciplines Eventing/Springen/Dressuur
Niveau
Kleur Donkerbruin
Hoogte 168cm
Jaar 1997
Dekgeld € 350 eerste termijn. Bij dracht € 1.500,- Beschikbaar middels topkwaliteit vers sperma!

CONTENDRO I Stempelhengst in 3 disciplines! Nr 1 WBSH Eventing.

De carrière Contendro I is met een woord te omschrijven: GROOTS!

In 1999 Holstein premiehengst, winnaar van de Adelheidsdorf hengstenprestatietest 2000, geplaatst in de 2001 Holstein Riding Horse Championships, en genomineerd voor het Bundeschampionate. Zijn intensieve fokschema zorgde alleen voor sporadische optredens op shows, maar toen hij meedeed, nam hij altijd een lint mee naar huis.

Zijn vader, Contender, is een van ’s werelds toonaangevende springers. De winsom van Contender-nakomelingen, zoals de twee voudig Europees kampioen, Montender gereden door Marco Kutscher, de tweevoudige Riders Tour-winnaar, Checkmate en de drievoudige Derby-winnaar, Collin gereden door Toni Hassmann, bedroeg in 2006 alleen al 3,9 miljoen. 

Contendro’s moeder, Bravo, is ook de moeder van de goedgekeurde hengst Caretano Z (v. Caretino), die veel te vroeg stierf in 2001 na een korte maar zeer succesvolle carrière. Zij werd Reserve Bundeschampion van 1997, Wereldkampioen bij de 7-jarige show in 1999 springpaarden bij de wereldbekerfinale in Gothenberg. De volle zuster van Contendro, BB Caretana, gereden door Niklaus Schurtenberger uit Zwitserland was ook een zeer succesvolle internationale springmerrie. In 2003 gaf Bravo geboorte aan Contendro II (volle broer van Contendro I), haar derde goedgekeurde zoon, en in 2008 kwam daar haar vierde zoon bij, de Holstein Verband hengst Cassito (door Cassiano). De grootmoeder, Ofarim, is de moeder van een goedgekeurde hengst Conteur (van Contender) die zich kwalificeerde voor de kampioenschappen voor 7 tot 8 jaar oude ontwikkelende dressuurpaarden, de Nürnberg Burg Pokal. Haar dochter Evita XII (van Reichsgraf) is de moeder van de gelicentieerde Caballo (v. Coriano), die succesvol is in de VS.

Contendro I is een van de stempelhengsten van Holstein en is het boegbeeld voor de beroemde Holstein-productielijn 104 a. Tot nu toe zijn meer dan 30 van zijn zonen in het bezit van een dekbewijs. Captain Fire, van Contendro I’s eerste jaargang, won in 2006 het Bundeschampionate in de klasse voor vijfjarige springpaarden. Charming Boy, de 2005 kampioenshengst van het Springpferdezuchtverband Oldenburg-International (OS) licentie, bekroonde zijn prestatietest in 2006 in Neustadt / Dosse als reservekampioen. Condiro heeft ook zijn prestatietest als reservekampioen succesvol afgelegd. Een andere zoon, Comte, werd tweede in het springen tijdens zijn test en Contendros Bube beëindigde zijn test als reservekampioen.

In de veilingen zijn de nakomelingen van Contendro I ook uitzonderlijk indrukwekkend. Vanaf 2010 zijn zijn nakomelingen voor een totaal van 4,6 miljoen euro in Verden verkocht, het meest ooit voor een springpaardenhengst op de Hannoveraanse veilingen. Zijn zoon, Carlucci, verkocht voor een topprijs van 280.000 euro op de Hannover Elite Spring Auction van 2007, en de zoon van Contendro I , Codex One, werd verkocht voor 170.000 euro – de hoogste prijs op de Hannover Elite-veiling van 2004. 

Sinds 2013 staat Contendro I in de TOP 20-wereld met meer dan 350 winnaars in CSI, GCT, World Cup, CSIO.

Conthendrix
Codex One
Cosby
Queen Mary
Cinsey,
Contiki,
Cold Play

Zijn enkele voorbeelden van nakomelingen die op het allerhoogste niveau in de springsport succesvol zijn.

Vanwege zijn imponerende bewegingsmechanisme en geweldige karakter is Contendro I ook zeer geliefd in de Eventing fokkerij!

In 2017 is Contendro I voor het derde jaar op rij de nummer 1-winnaar van de hengsten verervers in de WBFSH-ranglijst:
Enkele succesvolle nakomelingen zijn: 

Chimpmunk FRH, 2e van de C IC3 * -ERM van Wiesbaden, 3e van de CIC3 * van Blenheim met J. Krajewski
Chatwin, winnaar van Temecula’s CIC3 *,
Contenda, CIC2 *,
NZB Campino, 4e in de  CCI4 * Badminton 2017 met M.Todd
FRH Corrida, 6e in de 7-jarige Wereldkampioenschappen, winnaar van de CIC2 * Sahrendorf, 9e van de Boekelo CIC3 * met A. Dibowski
Cheeky Calimbo,  CCI3 *, Andrew Hoy
Revitavet Capato, CCI4 *,
Cato 60, CCI4 *,
Eastern Star Capone, CCI3 *

en nog vele anderen ….

 

 

 

Contendro I Contender Calypso II Cor de la Bryere
Warthburg
Gofine Ramiro Z
Cita
Bravo Reichsgraf Rinaldo
Ophelia
Ofarim Rasputin
Holle

Aanvraagformulier

Naam hengst*
Naam eigenaar*
Adres eigenaar*
Postcode eigenaar*
Woonplaats eigenaar*
Land eigenaar*
Telefoonnummer*
Emailadres*
Geboortedatum merrie*
Afstamming merrie*
Naam merrie*
Bijzonderheden