Video’s Orlando van de Heffinck.

Overzichtsfilm Orlando van de Heffinck

GP Frankrijk

Goedgekeurd KWPN, SF, BWP, Z, Rhein, sBs, SI, Old, Hann
Geslacht Hengst
Diciplines Springen
Niveau 1.60m
Kleur Bruin
Hoogte 1.69cm
Jaar 1996
Dekgeld € 1.450,- Beschikbaar middels topkwaliteit diepvries sperma. € 350.- bij aanvang, € 1.100,- bij dracht.

Mooier zijn ze niet te maken!  De prachtig in het model staande hengst Orlando van de Heffinck voert het bloed van Heartbreaker een van de meest toonaangevende springpaarden-verervers van dit moment.

Orlando zelf presteerde uitstekend. Hij won 2 keer het stijlspringen in Aken, met de waarderingscijfers 8,9 en 9,3. In Lanaken won Orlando de kleine finale tijdens het Wereldkampioenschap voor 5-jarigen. In 2003 werd Orlando tweede in de Belgische Cyclus voor zeven jarigen en won hij bovendien twee manches.

Diverse nakomelingen van Orlando behaalden ereplaatsen op Veulenkampioenschappen.
Orlando”s dochter Bolivia van het Lunterhof werd Nationaal Kampioene BWP en zij won ook het vrijspringen in Nieuw Vliet. Orlando heeft drie goedgekeurde zonen. Athos van het Kluizebos en Vivant van de Heffinck zijn succesvol is in Australie met Chris Chugg. Orlando’s zoon Onassis is goedgekeurd in Westfalen. In 2004 maakte Orlando zijn Grand Prix en Wereldbeker debuut op de jeugdige leeftijd van acht jaar met diverse foutloze omlopen in o.a. Kuala Lumpur, Mechelen, Maastricht, Frankfurt, Stuttgart en Brussel.

Vader Heartbreaker presteerde zelf op het allerhoogste niveau met Peter Geerink o.a. 4e in de Grote Prijs van Aken in 1999. Grootvader Darco is een begrip in de internationale springwereld. Overgrootvader Gibramino is een volle broer van de in Frankrijk zeer gerespecteerde hengst Quastor en het internationale springpaard Silvana B. In de vierde generatie vinden wij het onmisbare element in elk pedigree, de volbloed Alcanar xx. Orlando’s moeder Nefista van de Ruiterboshoeve nam als 5- en 6-jarige deel aan het Belgisch Kampioenschap te Gesves en heeft regionaal meerdere overwinningen behaald in de hoogste klasse onder Serge Stremeersch. Heartbreaker werd in 2016 benoemd door het KWPN als Paard van het Jaar.

Orlando van de Heffinck Heartbreaker Nimmerdor Farn
Ramonaa
Bacarole Silvano
Orchidee
Nefista van de Ruitershoeve Darco Lugano van la Roche
Ocoucha
Jenna van het Peerdhof Gibramino
Anja van het Wohlfarthof

Aanvraagformulier

Naam hengst*
Naam eigenaar*
Adres eigenaar*
Postcode eigenaar*
Woonplaats eigenaar*
Land eigenaar*
Telefoonnummer*
Emailadres*
Geboortedatum merrie*
Afstamming merrie*
Naam merrie*
Bijzonderheden