Al op jonge leeftijd veroverde Candy de Nantuel de harten van vele fokkers; de opvallende voshengst behoort al jaren tot de populairste hengsten van Frankrijk en overtuigt zowel in de sport als in de fokkerij. Candy de Nantuels vader Luidam sprong zelf op het hoogste niveau onder Billy Twomey en gaf uit een beperkt aantal dekkingen meerdere zeer getalenteerde springpaarden, waaronder Blue Angel (Kent Farrington & Lauren Hough), Luibanta BH (Amanda Derbyshire), Pewit Nono (Christine McCrea & Billy Twomey), Ginger Pop (Alison Robitaille) en Luikan Q (Ben Asselin & Angelie von Essen). Aan moederszijde gaat de pedigree van Candy de Nantuel terug op de Franse grootheden Diamant de Semilly en Quidam de Revel – beide steunpilaren voor de springpaardenfokkerij.
Moeder Thara Nantuel sprong zelf op internationaal 1.45m-niveau onder de Fransman Arthur Deuquet en gaf in de fokkerij ook al het internationale springtalent Cobalt de Nantuel. Daarnaast is Thara’s volle broer Orphee de Nantuel goedgekeurd bij het Selle Français en sprong volle zus Oceane de Nantuel op Grand-Prixniveau onder Titouan Schumacher en Michel Hecart. Tevens is Oceane de Nantuel moeder van het internationale topspringpaard Viceversa de la Roque (Alberto Zorzi) en de internationaal springende Uthope de la Roque en Atlantic de la Roque. Ook is Candy de Nantuel nauwverwant aan 1.60m-springpaard Nature Menardiere van de Duitser Soren von Ronne, Pacha de Nantuel van Reed Kessler en de goedgekeurde hengst Darshan van Mohamed Talaat.

Palmares
Candy de Nantuel zelf springt met alle kwaliteiten en overtuigt door zijn moderne, lichte manier van springen met veel reflexen en atletisch vermogen. Onder Thomas Rousseau sprong Candy de Nantuel al naar verschillende internationale overwinningen bij de jonge paarden en overtuigde hij op het wereldkampioenschap voor zevenjarige springpaarden in Lanaken in 2019. Begin februari 2021 werd bekend dat Olympisch amazone Penelope Leprevost zijn nieuwe amazone is.

 

Nakomelingen
In de fokkerij maakte Candy de Nantuel veel indruk met zijn eerste zonen op de verschillende hengstenkeuringen. Tijdens de KWPN Hengstenkeuring 2021 werd Nimrod ES doorverwezen naar de 2de bezichtiging, werd in België een zoon aangewezen  Casper du Cache Pot Z, en werd eind februari 2021 Itoki van Riverland kampioen bij het Selle Francaise tijdens de Hengstenkeuring. Het gaar daarvoor werden Highland de Riverland en Hot Savoie bij het Selle Français goedgekeurd.

Candy de Nantuel Luidam  Guidam Quidam de Revel
Fougère
Eljenohve Akteur
Poline
Thara de Nantuel Diamant de Semilly Le Tot de Semilly
Venise ds Cresles
Karma de Nantuel Quidam de Revel
Royaltie III

Aanvraagformulier

Naam hengst*
Naam eigenaar*
Adres eigenaar*
Postcode eigenaar*
Woonplaats eigenaar*
Land eigenaar*
Telefoonnummer*
Emailadres*
Geboortedatum merrie*
Afstamming merrie*
Naam merrie*
Bijzonderheden