Jaguar Mail

Damon Hill

Goedgekeurd KWPN, Selle Francais, SWB, Hannover Verband
Geslacht Hengst
Disciplines Springen
Niveau Grand Prix
Kleur  Donkerbruin
Hoogte 1.76m
Jaar 1997
Dekgeld € 1.700,- . Gustbedrag €350,-. Beschikbaar middels diepvriessperma.
Goedgekeurd Oldenburger Verband, KWPN, Holstein, Westfalen Reinland
Geslacht Hengst
Disciplines Dressuur
Niveau Grand Prix
Kleur  Koffievos
Hoogte 166cm
Jaar 2000
Dekgeld € 2.500,-

Deze prachtige meer dan 80% volbloed hengst is een parel in de spring en eventing fokkerij! Niet alleen presteren zijn nakomelingen zeer allround (springen en eventing) ook Jaguar Mail zelf was actief op het allerhoogste niveau in de springsport! Zijn resultaten in sport en fokkerij, zijn interessante bloedvoering en zijn goede röntgen foto’s waren voor het KWPN in 2014 reden om Jaguar Mail te erkennen bij het KWPN!

Jaguar Mail staat op de 2de plaats in de WBFSH ranking Eventing paarden.

Bekijk dit paard

Met Donnerhall en Rubinstein in zijn genen is deze hengst gezegend met het beste dressuurbloed uit de fokkerij! Damon Hill NRW is momenteel het meest besproken dressuurpaard in sport en fokkerij!
Niet alleen omdat deze hengst een fenomeen in de dressuurpiste is, vierde werd op de Olympische Spelen in  2012 maar ook omdat zijn nakomelingen het talent van zijn vader geërfd hebben!

Bekijk dit paard

Skovens Rafael

Gemini Cl Gem Twist

Goedgekeurd  Oldenbuger Verband, Deens Verband, KWPN.
Geslacht Hengst. WFFS gen positief.
Disciplines Dressuur
Niveau Grand Prix. Hengst van het jaar 2019 in Denemarken
Kleur Koffievos
Hoogte 168cm
Jaar 2004
Dekgeld € 1.200,-
Goedgekeurd AES
Geslacht Hengst. Vrij van WFFS gen.
Disciplines Springen
Niveau Grand Prix
Kleur Schimmel
Hoogte 161cm
Jaar 2008
Dekgeld  € 350,- eerste termijn. Bij dracht 2de termijn € 850,-.

Dat de Deense dressuurfokkerij in de lift zit is een feit. Met vooraanstaande Duitse prestatie lijnen is een moderne en prestatie gerichte fokkerij opgezet. Dit zien we dan ook terug in de hengst SKOVENS RAFAEL.
Met Romanov als vader die onder Hans Peter Minderhoud tot aansprekende prestaties komt voert deze bloedlijn terug naar Rhodiamant en Rubinstein I. Via Moeder Tazorba zien we de beroemde D lijn terug in Don Schufro en Donnerhall. In de vierde generatie komen we de wereldberoemde hengst May Sherif tegen, kortom Skovens Rafael zit qua bloedlijnen zeer interessant in elkaar!

Bekijk dit paard

Met de komst van Gemini xx is het genetisch materiaal van de volbloed hengst en een van de beste springpaarden ter wereld behouden gebleven.

Gem Twist was reeds bij leven al een legende. Met diverse ruiters sprong hij op het allerhoogste niveau waarbij zijn geweldige karakter en inzet geroemd werd. In 1987 won Gem Twist zilver op de Pan Am Games, en jaar later won de volbloed twee zilveren medailles tijdens de Olympische Spelen van Seoul.

Gem Twist werd op de World Equestrian Games in 1990 uitgeroepen tot beste paard van het WK.

Bekijk dit paard

El Barone 111

My Lord Carthago

Goedgekeurd AES, BWP, OS, SF, SWB, ZANG
Geslacht Hengst
Disciplines Springen
Niveau Grand Prix
Kleur Vos
Hoogte 171cm
Jaar 2012
Dekgeld € 350,- eerste termijn bij dracht tweede termijn € 1.300,-
Goedgekeurd  HOLST, SF.
Geslacht Hengst. Vrij van WFFS gen.
Disciplines Springen
Niveau 1.60m
Kleur Schimmel
Hoogte 1.71m
Jaar 2000
Dekgeld € 350,- bij aanvang. € 3.000,- tweede termijn bij dracht. Beschikbaar via Diepvries Sperma.

El Barone 111 is één van Europa`s meest gewilde hengsten die de afgelopen jaren uitstekende resultaten behaalde met Internationale overwinningen en hoge klasseringen op 1.60m niveau.

El Barone 111 beschikt over een enorm springvermogen, balans en een spectaculaire techniek. Zijn coole instelling, sterke galop en rijvaardigheid, gecombineerd met zijn wil om te winnen, geven hem de beste kwaliteiten om te slagen in de sport, in de voetsporen van zijn beroemde vader.

Malin Baryard-Johnsson werd El Barone`s nieuwe ruiter in 2021. Een spannende nieuwe samenwerking die al veelbelovende resultaten opleverde in het internationale circuit met plaatsingen in CSI2* 1.40 en CSIO*3 1.45 klassementsproeven. In juni, in St Gallen, startte de topcombinatie hun eerste 5* 160 GP.

El Barone 111 heeft een zeer mooi model, beschikt over een zeer mooie bovenbelijning en een zeer goede springtechniek. Hij geeft zijn kinderen maat en topkarakters mee.

Bekijk dit paard

My Lord Carthago, The Once in a Lifetime Horse!
Hij won vele prestigieuze wedstrijden waaronder een teamzilver op de 2010 WEG in Kentucky, en een team zilveren medaille op de 2011 Europese kampioenschappen in Madrid, waar hij als 7e individueel eindigde.
My Lord Carthago was finalist bij de Wereldbeker 2004 in Genève en nam deel aan de Olympische Spelen van Londen van 2012. Hij won talrijke CSI5 * Grand Prix waaronder Helsinki, Wenen en Parijs, werd tweede in 2012, Gijon CSIO5 *, 2011 La Baule, 2012 Chantilly, 2012 Rotterdam, derde in de 2009 Olympia Wereldbekerwedstrijd van Londen, en de Rome CSIO5 * in 2010. Hij was ook onderdeel van het winnen van Nations Cup-teams in Aken en Gijon in 2012. Hij won de Vienna GCT Grand Prix, de Gucci Paris Masters en de Prix RMC in La Baule.

My Lord Carthago verbetert de galop, geeft zijn werkwillige karakter en zijn fantastische springmanieren door aan zijn kinderen.

My Lord Carthago heeft reeds 18 goedgekeurde zonen waaronder Valmy de la Lande, die internationale 1.50m-klassen sprong op 7 jarige leeftijd.

Bekijk dit paard

Untouchable 27

Kannan

Goedgekeurd OS, BWP, DWB, HOLST, SF, KWPN
Geslacht Hengst
Disciplines Springen
Niveau Grand Prix
Kleur Schimmel
Hoogte 166cm
Jaar 2001
Dekgeld € 350,- euro eerste termijn. Bij dracht tweede termijn a € 1.300,-. Dagelijks vers sperma. Levend veulen garantie.
Goedgekeurd SF, OLDBG, AES, RHEIN, KWPN, OS, HOLST, SBS,BWP,BAVAR, SWB
Geslacht Hengst
Disciplines Springen
Niveau Grand Prix
Kleur Donker bruin
Hoogte 172cm
Jaar 1992
Dekgeld € 350,- euro eerste termijn.  € 2.150,-  tweede termijn bij dracht. Beschikbaar middels topkwaliteit diepvries sperma. Officieel GFE Partner.

Het beste Franse, Holsteinse en Nederlandse bloed in 1 hengst: UNTOUCHABLE 27.

Untouchable heeft via Hors la Loi II het bloed van de Franse prestatievererver Papillon Rouge (v. Jalisco B). Hors la Loi II sprong zelf op internationaal niveau onder Rodrigo Pessoa en stamt af van de Bourree-stam (SF 32/33).
Aan moeders zijde vinden we in eerste instantie dé prestatievererver Heartbreaker terug. De grootmoeder (Chablis) is een dochter van de tweevoudig Olympiade deelnemer Carthago die zich na zijn sportcarrière heeft ontpopt als een topvererver. Untouchable komt uit de super Holsteinse Stam 18A2.

Uit deze stam komen onder andere ook de Olympiade hengst Clinton, Chambertin, Classiker, Cardero,Caruso, Cobra, Lavendel, Livingstone, Napels, Versace, Champs Elysées, Cristallo, en Cadett voort.

Untouchable is een “crack”. Zijn springkwaliteit is buitengewoon en hij heeft bloed, lengte en veel respect.

In 2008 was Untouchable finalist op het WK voor 7-jarigen in Lanaken. Sinds 2010 werd hij, onder het zadel van Alvaro Alfonso de Miranda de Neto, onder andere 3de in de GP van CSI 5*-GCT in Valencia, 6de op CSI 3* in Nantes. Verder ook 8ste op CSI 5*-W in Vigo en 10de in GP van CSI 3* in Arezzo.

Tussen 2010 en 2013 won hij onder het zadel van Daniel Deusser de 6-baren van CSI4* in Wenen en CSI3* in Vichy. Daarnaast behaalde hij talrijke klasseringen in o.a. de GP en de wereldbeker van CSI 5* in Helsinki, de GP van CSI 5* in Rio de Janeiro, de GP van CSI 5* in Parijs, de CSI 5* van La Coruna, ….

Ondanks het beperkte aantal nakomelingen door de sportcarrière heeft Untouchable reeds meerdere gekeurde zonen: Don’t Touch It M (AES en Holstein) – finalist op het WK voor 5-jarigen, Untouched (Westfalen) – na de keuring (2009) op de veiling verkocht voor 300.000€, Uriko (Holstein), Unikato (Holstein), Unreal SEJH (DWB). Verschillende van de eerste nakomelingen breken ondertussen door in de internationale sport. Zo zijn er o.m. Untouched die eerder dit jaar, met Nick Skelton, 2de werd in de GP van CSI 4* in Wellington en die nu onder het zadel van Ben Maher zal uitgebracht worden, Big Brother – CSI 5*, Corana’s M&M – CSI 4*, Berdina – CSI 3*, Carona – CSI 2*, …

Bekijk dit paard

Echte kwaliteit doorstaat de tand des tijds: Kannan is de enige hengst ter wereld die sinds 2010 continu in de top 20 staat van winnaars in de WBFSH-ranglijst. De kracht, het respect en de mentaliteit die hij doorgeeft, zorgen voor de uitstekende reputatie van zijn nakomelingen over de hele wereld en maken het een van de meest populaire hengsten ter wereld.

Sport.
Guido Bruyninx startte Kannan als vijfjarige in de Belgische cyclus voor jonge springpaarden en de hengst eindigde daar ex aequo als eerste. Ook als zesjarige kwam Kannan met succes aan de start in de Belgische cyclus, hij won de competitie opnieuw en bevestigde daarmee zijn grote potentieel. Als zesjarige mocht hij daardoor deelnemen aan het WK in Lanaken,

“Het was heel moeilijk om met hem een fout te maken, want het was gewoon echt een crack! Zo voorzichtig, zoveel vermogen en dan ook nog zo’n topkarakter. Dat is een combinatie die je zelden treft en ik ben heel blij dat ik hem heb mogen opleiden”.
Op achtjarige leeftijd sprong de hengst onder Michel Hécart naar zijn eerste Grand Prix-succes en vele volgden. “In La Baule waren ze toen de enige dubbele foutloze combinatie in de Nations Cup.

Kannan won in zijn carrière meerdere Grote Prijzen, waaronder die van Deauville in 2003, en groeide uit tot een vaste waarde voor het Franse team.

Nakomelingen.
Als vaderpaard behoort Kannan tot de beste springpaardenleveranciers ter wereld en staat als 16e in de WBFSH-wereldranglijst voor springpaarden. Dit resultaat heeft Kannan te danken aan een groot aantal kinderen die schitteren in de internationale springsport waaronder de Olympisch Kampioen en wereldbekerwinnaar Nino des Buissonnets. Molly Malone won meerdere Grote Prijzen en wereldbekerwedstrijden. Quabri de L‘Isle won de openingswedstrijd van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en won meerdere Grote Prijzen en Nations Cups. Quorida de Treho won tweemaal de wereldbeker van Helsinki en de Grote Prijzen van St. Gallen en Parijs, etc.

Het zijn paarden met veel vermogen, voorzichtigheid en veel werklust. Ook met minder getalenteerde ruiters kunnen de Kannan-nakomelingen daardoor succes behalen. Ze doen altijd hun best en proberen foutloos te springen.
Daarom zie je zoveel nakomelingen van hem op het hogere niveau.

Bekijk dit paard

Quite Capitol

Contendro I

Goedgekeurd Holstein, Hannover, Selle Francais, SI, Old-int, Rheinl, Bayern
Geslacht Hengst
Disciplines Springen
Niveau 1.50m
Kleur Schimmel
Hoogte 166m
Jaar 1999
Dekgeld € 1.100,-
Goedgekeurd OLDBG, KWPN, SWB, HANN, SF.
Geslacht Hengst. Vrij van WFFS gen.
Disciplines Springen/Eventing
Niveau
Kleur Donkerbruin
Hoogte 1.68m
Jaar 1997
Dekgeld € 350 bij aanvang. Bij dracht 2de Termijn a € 1.500,- bij dracht. Beschikbaar middels topkwaliteit vers en diepvries sperma.

Het fijnste van het fijnste uit de fokkerij van topfokker Harm Thormählen!  Quite Capitol was indertijd het fokresultaat van het samenbrengen van het beste van het Selle Francais en het Holsteiner Verband waarbij de tophengsten Quidam de Revel en Capitol werden samen gebracht.
Quite Capitol presteerde zelf op het hoogste niveau onder Jerry Smit en Ulrich Kirchhoff. Quite Capitol heeft diverse nakomelingen op 1.60m niveau. Quite Capitol geeft zijn kinderen het karakter van Quidam de Revel en de kracht en macht van Capitano I.

Bekijk dit paard

CONTENDRO I Stempelhengst in 3 disciplines! Nr 1 WBSH Eventing.

De carrière Contendro I is met een woord te omschrijven: GROOTS!

Zijn vader, Contender, is een van ’s werelds toonaangevende springers. Contendro’s moeder, Bravo, is ook de moeder van de goedgekeurde hengst Caretano Z (v. Caretino), die veel te vroeg stierf in 2001 na een korte maar zeer succesvolle carrière. Zij werd Reserve Bundeschampion van 1997, Wereldkampioen bij de 7-jarige show in 1999 springpaarden bij de wereldbekerfinale in Gothenberg.

Sinds 2013 staat Contendro I in de TOP 20-wereld met meer dan 350 winnaars in CSI, GCT, World Cup, CSIO.

Vanwege zijn imponerende bewegingsmechanisme en geweldige karakter is Contendro I ook zeer geliefd in de Eventing fokkerij!

In 2017 is Contendro I voor het derde jaar op rij de nummer 1-winnaar van de hengsten verervers in de WBFSH-ranglijst.

Bekijk dit paard

Catchar Mail

Je T’aime Flamenco

Goedgekeurd Selle Francais, AES. Vrij van het WFFS gen.
Geslacht Hengst
Disciplines Springen 1.50M
Niveau  Kampioen 5 jarigen Frankrijk 2017
Kleur Bruin
Hoogte 170cm
Jaar 2012
Dekgeld Eerste Termijn € 350,- . Bij dracht tweede termijn € 950,-.
Goedgekeurd KWPN , Z, SF, SWE
Geslacht Hengst
Disciplines Springen
Niveau 1.60m
Kleur Donkerbruin
Hoogte 164m
Jaar 2009
Dekgeld € 1.150,-

De nieuwe generatie van het befaamde Haras de Brullemail!
Catchar Mail is de nieuwe ster van Haras de Brullemail. Met zijn imponerende type en ongekende springkwaliteiten ligt het voor de hand dat we in de nabije toekomst veel van deze hengst gaan horen.
Catchar Mail is eind 2014 toegelaten tot het Stamboek Selle Francais en in 2015 goedgekeurd bij het AES.
Moeder Katchina Mail werd op 6 jarige leeftijd Kampioen van Frankrijk en behaalde teamzilver en een 11de plaats individueel tijdens de Wereld Ruiter Spelen in Kentucky in 2010 onder haar ruiter Patrice Delaveau.

Bekijk dit paard

Je T’aime Flamenco zijn geweldige karakter en zijn onbegrensde vermogen maken hem tot een ideale keuze voor ieder fokker!
Zijn vader, Flamenco de Semilly, komt uit een van de sterkste hengst lijnen in de fokkerij van springpaarden, de Le Tot De Semilly – Grand Veneur lijn.
Zijn moeder, Quansie Van De Halhoeve, won op 1.50 niveau in België. Haar vader is de bekende Duitse hengst Landetto, die terugvoert op Landgraf, Lady Killer, via de moederlijn. Dit is een fantastische bloedlijn om te verankeren in uw eigen fokkerij!

Bekijk dit paard

Orlando vd Heffinck

Chilli Willi

Goedgekeurd BWP, Oldenburg, Zangersheide,Old-int, SI, SBS, Rheinl, SF, SWB, Hann
Geslacht Hengst
Disciplines Springen
Niveau  1.60m
Kleur Bruin
Hoogte 169cm
Jaar 1996
Dekgeld € 1.450,-
Goedgekeurd Holstein, Zangersheide, AES
Geslacht Hengst.
Disciplines Springen
Niveau  Grand Prix
Kleur Bruin
Hoogte 168
Jaar 2008
Dekgeld € 1.500- voor 3 rietjes. Beschikbaar middels topkwaliteit diepvries sperma.

top

Mooier zijn ze niet te maken!  De prachtig in het model staande hengst Orlando vd Heffinck voert het bloed van Heartbreaker een van de meest toonaangevende springpaarden-verervers van dit moment.
Orlando zelf presteerde uitstekend. Hij won 2 keer het stijlspringen in Aken, met de waarderingscijfers 8,9 en 9,3. In Lanaken won Orlando de kleine finale tijdens het Wereldkampioenschap voor 5-jarigen. In 2003 werd Orlando tweede in de Belgische Cyclus voor zeven jarigen en won hij bovendien twee manches. In 2004 maakte Orlando zijn Grand Prix en Wereldbeker debuut op de jeugdige leeftijd van acht jaar met diverse foutloze omlopen in o.a. Kuala Lumpur, Mechelen, Maastricht, Frankfurt, Stuttgart en Brussel.

Bekijk dit paard

De belofte voor 2016! We zijn in afwachting van de eerste veulens van Baloubar Mail in 2016! Baloubar Mail imponeert niet alleen vanwege zijn indrukwekkende pedigree maar ook vanwege zijn geweldige manier van springen en meewerkende instelling. In 2014 werd Baloubar Mail verkocht tijdens de Big Apple veiling in Frankrijk voor maar liefst 198.000 euro! In 2015 werd hij goedgekeurd bij het Selle Francais en werd hij 4e geplaatst op het Kampioenschap vierjarigen in Fontaine Bleau.
Een zeer interessante hengst voor uw fokkerij om zo de genen van Baloubet de Rouet te verankeren in uw eigen stam!

Bekijk dit paard

Hesselhoij Donkey Boy

Romeo

Goedgekeurd DWB, SWB, Hannover Verband
Geslacht Hengst. Vrij van WFFS gen.
Disciplines Dressuur
Niveau  Kampioen 2015 Denemarken, Kampioen 2016 Zweden Hengstenkeuring.
Kleur Bruin
Hoogte 1.70m
Jaar 2012
Dekgeld € 1.600,- (eerste termijn € 550,- en tweede termijn € 1050,-)
Goedgekeurd DWB, Hannover Verband
Geslacht Hengst. WFFS gen positief.
Disciplines Dressuur
Niveau  Kampioen 2016 Denemarken.
Kleur Bruin
Hoogte 1.72m
Jaar 2012
Dekgeld € 1.200,-. Beschikbaar via diepvries sperma. WFFS positief.

De sensatie uit Denemarken en Zweden! Kampioenshengst 2015 en 2016, goedgekeurd in Denemarken en Zweden. Hesselhoij Donkey Boy voldoet aan de strenge eisen van het Deens Stamboek Verband. Hesselhoij Donkey Boy is zeer interessant gefokt voor de fokkers die een hengst willen gebruiken die geheel vrij is van Jazz, Ferro en Gribaldi bloed!

Bekijk dit paard

Met zijn prachtige voorkomen en geweldige model als dressuurpaard en vaderdier, kwam, zag en overwon Romeo tijdens het Deense Verrichtingsonderzoek in Denemarken.

Romeo werd met afstand kampioen met een ongekende score van 896,50 punten!
Het gemiddelde kwam uit op een 9 voor aanleg, karakter, stap, draf en galop!
Romeo voldoet aan de strenge röntgenologische en veterinaire eisen van het Deens Stamboek.
Romeo is zeer interessant voor fokkers die een hengst willen gebruiken die geheel vrij is van Jazz, Ferro en Gribaldi bloed!

Romeo geeft zijn kinderen, maat, hoogbenigheid en een sterke hals en rugverbinding mee.

Bekijk dit paard

Candy de Nantuel

Goedgekeurd Selle Francais
Geslacht Hengst. WFFS gen vrij.
Disciplines Springen
Niveau  De Sensatie van 2016 in Frankrijk.
Kleur Vos
Hoogte 1.67m
Jaar 2012
Dekgeld € 350 eerste termijn bij aanvang . Bij dracht tweede termijn a  € 1.300,- . Beschikbaar middels topkwaliteit diepvries sperma.

Al op jonge leeftijd veroverde Candy de Nantuel de harten van vele fokkers; de opvallende voshengst behoort al jaren tot de populairste hengsten van Frankrijk en overtuigt zowel in de sport als in de fokkerij. Candy de Nantuels vader Luidam sprong zelf op het hoogste niveau onder Billy Twomey en gaf uit een beperkt aantal dekkingen meerdere zeer getalenteerde springpaarden, waaronder Blue Angel (Kent Farrington & Lauren Hough), Luibanta BH (Amanda Derbyshire), Pewit Nono (Christine McCrea & Billy Twomey), Ginger Pop (Alison Robitaille) en Luikan Q (Ben Asselin & Angelie von Essen). Aan moederszijde gaat de pedigree van Candy de Nantuel terug op de Franse grootheden Diamant de Semilly en Quidam de Revel – beide steunpilaren voor de springpaardenfokkerij.
Moeder Thara Nantuel sprong zelf op internationaal 1.45m-niveau onder de Fransman Arthur Deuquet en gaf in de fokkerij ook al het internationale springtalent Cobalt de Nantuel. Daarnaast is Thara’s volle broer Orphee de Nantuel goedgekeurd bij het Selle Français en sprong volle zus Oceane de Nantuel op Grand-Prixniveau onder Titouan Schumacher en Michel Hecart. Tevens is Oceane de Nantuel moeder van het internationale topspringpaard Viceversa de la Roque (Alberto Zorzi) en de internationaal springende Uthope de la Roque en Atlantic de la Roque. Ook is Candy de Nantuel nauwverwant aan 1.60m-springpaard Nature Menardiere van de Duitser Soren von Ronne, Pacha de Nantuel van Reed Kessler en de goedgekeurde hengst Darshan van Mohamed Talaat.

Palmares
Candy de Nantuel zelf springt met alle kwaliteiten en overtuigt door zijn moderne, lichte manier van springen met veel reflexen en atletisch vermogen. Onder Thomas Rousseau sprong Candy de Nantuel al naar verschillende internationale overwinningen bij de jonge paarden en overtuigde hij op het wereldkampioenschap voor zevenjarige springpaarden in Lanaken in 2019. Begin februari 2021 werd bekend dat Olympisch amazone Penelope Leprevost zijn nieuwe amazone is.

Nakomelingen
In de fokkerij maakte Candy de Nantuel veel indruk met zijn eerste zonen op de verschillende hengstenkeuringen. Tijdens de KWPN Hengstenkeuring 2021 werd Nimrod ES doorverwezen naar de 2de bezichtiging, werd in België een zoon aangewezen  Casper du Cache Pot Z, en werd eind februari 2021 Itoki van Riverland kampioen bij het Selle Francaise tijdens de Hengstenkeuring. Het jaar daarvoor werden Highland de Riverland en Hot Savoie bij het Selle Français goedgekeurd.

Bekijk dit paard