Jaguar Mail

Rahotep de Toscane

Goedgekeurd KWPN, Selle Francais, SWB, Hannover Verband
Geslacht Hengst
Disciplines Springen
Niveau Grand Prix
Kleur  Donkerbruin
Hoogte 1.76m
Jaar 1997
Dekgeld € 1.700,- . Gustbedrag €350,-. Beschikbaar middels diepvriessperma.
Goedgekeurd Selle Francaise
Geslacht Hengst
Disciplines Springen/ Olympisch Kampioen 2016 Rio
Niveau Grand Prix
Kleur  Schimmel
Hoogte 166cm
Jaar 2005
Dekgeld Eerste termijn €350,-, bij dracht tweede termijn €1.100,- . Beschikbaar middels vers en diepvries.

Deze prachtige meer dan 80% volbloed hengst is een parel in de spring en eventing fokkerij! Niet alleen presteren zijn nakomelingen zeer allround (springen en eventing) ook Jaguar Mail zelf was actief op het allerhoogste niveau in de springsport! Zijn resultaten in sport en fokkerij, zijn interessante bloedvoering en zijn goede röntgen foto’s waren voor het KWPN in 2014 reden om Jaguar Mail te erkennen bij het KWPN!

Dekvoorwaarden 2024

Jaguar Mail staat op de 2de plaats in de WBFSH ranking Eventing paarden.

Bekijk dit paard

Golden boy Rahotep de Toscane. Deze imponerende schimmel  is een begrip in de Internationale springsport. Onder zijn ruiter Philippe Rozier heeft Rahotep de Toscane fantastische prestaties neergezet met als absolute hoogtepunt de gouden medaille tijdens de Olympische Spelen in Rio 2016 met het Franse team. De hengst kenmerkt zich op zijn doorzettingsvermogen, winnaarsmentaliteit en vechtlust. Geen hindernis is te hoog, geen piste te moeilijk.  In 2017 wonnen ze de CSIO5* Nations Cup in Al Ain en werden ze derde in de CSI5* LGCT Grand Prix in Chantilly. In 2016 werden ze tweede in de CSI5* Grand Prix in Knokke en in 2015 tweede in de LGCT Grand Prix in Madrid.

Vader Quidam de Revel is een legende op zich; hij heeft een indrukwekkende lijst van prestaties en hij nam zelf deel aan de Olympische Spelen in 1992, waar hij teambrons won en individueel vierde werd onder Hervé Godignon voor Frankrijk. Zijn moeder, vader en grootvader hebben allemaal deelgenomen aan grand prix wedstrijden – waarmee zijn pedigree  is vastgelegd als een van de meest betrouwbare.  Tien van zijn nakomelingen namen deel aan de Wereldruiterspelen van 2002, waaronder gouden teammedaillewinnaar Dollar de la Pierre, die ook teamzilver won op de Europese Spelen van 2003 en individueel 7e werd. Hij heeft meer dan 130 Grand Prix-nakomelingen gebracht, waaronder Verdi van Maikel van der Vleuten, supervererver Nabab de Reve, Guidam, Quasimodo Z, Lys Platiere, Rahotep de Toscane, Quiwi Dream en Quite Chin Chin Z. Quidam de Revel brengt veel volbloedbloed in de pedigree, met drie volbloedhengsten in de derde generatie.

Zijn beroemde moeder Fanny du Murier is de moeder van vele succesvolle nakomelingen die op hoog niveau presteren. Ze is de moeder van de succesvolle gekeurde hengst Jadis de Toscane, de volle broer van Rahotep de Toscane. Jadis de Toscane heeft een zeer goede internationale carrière gehad en is zich daarna gaan richten op zijn fokkerij carrière.

Rahotep de Toscane werd in 2021 na een ziekte uit de sport gehaald na zijn laatste internationale optreden tijdens de Valencia Spring Tour. In combinatie met zijn indrukwekkende afstamming zal hij zeker een zeer succesvolle fokkerij carrière tegemoet gaan. Zijn eerste veulens lijken zeer veelbelovend en vielen positief op.

Een zeer interessante hengst voor de Nederlandse Fokkerij die met vers en diepvries sperma beschikbaar is!

Dekvoorwaarden 2024.

Bekijk dit paard

Skovens Rafael

Gemini Cl Gem Twist

Goedgekeurd  Oldenbuger Verband, Deens Verband, KWPN.
Geslacht Hengst. WFFS gen positief.
Disciplines Dressuur
Niveau Grand Prix. Hengst van het jaar 2019 in Denemarken
Kleur Koffievos
Hoogte 168cm
Jaar 2004
Dekgeld € 1.200,-
Goedgekeurd AES
Geslacht Hengst. Vrij van WFFS gen.
Disciplines Springen
Niveau Grand Prix
Kleur Schimmel
Hoogte 161cm
Jaar 2008
Dekgeld  € 350,- eerste termijn. Bij dracht 2de termijn € 850,-.

Dat de Deense dressuurfokkerij in de lift zit is een feit. Met vooraanstaande Duitse prestatie lijnen is een moderne en prestatie gerichte fokkerij opgezet. Dit zien we dan ook terug in de hengst SKOVENS RAFAEL.
Met Romanov als vader die onder Hans Peter Minderhoud tot aansprekende prestaties komt voert deze bloedlijn terug naar Rhodiamant en Rubinstein I. Via Moeder Tazorba zien we de beroemde D lijn terug in Don Schufro en Donnerhall. In de vierde generatie komen we de wereldberoemde hengst May Sherif tegen, kortom Skovens Rafael zit qua bloedlijnen zeer interessant in elkaar!

Bekijk dit paard

Met de komst van Gemini xx is het genetisch materiaal van de volbloed hengst en een van de beste springpaarden ter wereld behouden gebleven.

Gem Twist was reeds bij leven al een legende. Met diverse ruiters sprong hij op het allerhoogste niveau waarbij zijn geweldige karakter en inzet geroemd werd. In 1987 won Gem Twist zilver op de Pan Am Games, en jaar later won de volbloed twee zilveren medailles tijdens de Olympische Spelen van Seoul.Gem Twist werd op de World Equestrian Games in 1990 uitgeroepen tot beste paard van het WK.

Gemini xx fokt bloed, vermogen, galoppade en een topinstelling. Daarbij vallen zijn kinderen positief op in zowel de spring als de eventing sport.

Gemini xx is gestationeerd in Nederland en 7 dagen beschikbaar middels topkwaliteit vers sperma.

Dekvoorwaarden 2024.

Bekijk dit paard

El Barone 111

My Lord Carthago

Goedgekeurd AES, BWP, OS, SF, SWB, ZANG
Geslacht Hengst
Disciplines Springen
Niveau Grand Prix
Kleur Vos
Hoogte 171cm
Jaar 2012
Dekgeld € 1.500,- vers en diep vries sperma. Topkwaliteit. Levend veulen garantie.
Goedgekeurd  HOLST, SF.
Geslacht Hengst. Vrij van WFFS gen.
Disciplines Springen
Niveau 1.60m
Kleur Schimmel
Hoogte 1.71m
Jaar 2000
Dekgeld € 350,- bij aanvang. € 3.000,- tweede termijn bij dracht. Beschikbaar via zeer goede kwaliteit diepvries sperma.

El Barone 111 is één van Europa`s meest gewilde hengsten die de afgelopen jaren uitstekende resultaten behaalde met Internationale overwinningen en hoge klasseringen op 1.60m niveau.

El Barone 111 beschikt over een enorm springvermogen, balans en een spectaculaire techniek. Zijn coole instelling, sterke galop en rijvaardigheid, gecombineerd met zijn wil om te winnen, geven hem de beste kwaliteiten om te slagen in de sport, in de voetsporen van zijn beroemde vader.

El Barone 111 heeft een zeer mooi model, beschikt over een zeer mooie boven belijning en een zeer goede springtechniek. Hij geeft zijn kinderen maat en topkarakters mee. El Barone 111 heeft topkwaliteit sperma. El Barone 111 wordt zeer succesvol uitgebracht door Jens Fredricson in het 1.60m,

Dekvoorwaarden 2024.

Bekijk dit paard

Mylord Carthago, die in alle opzichten indrukwekkend is, belichaamt de uiterst succesvolle combinatie van het allerbeste van Holstein en Frans bloed. Onder Penelope Leprevost (FRA) was hij de afgelopen jaren een vaste waarde op het hoogste niveau van de springsport en was hij vice-wereldkampioen en Europees kampioen met het Franse team in Lexington (USA) in 2010 en Madrid (ESP) in 2011. Daarnaast was hij constant succesvol in Nations Cups en World Cups en internationale Grand Prix.

Vader Carthago nam in 1996 deel aan de Olympische Spelen in Atlanta met Jos Lansink en fokte 278 S-springpaarden, die tot nu toe meer dan 4,4 miljoen euro aan prijzengeld hebben verzameld. Moedersvader Jalisco B was internationaal succesvol voor Frankrijk in wereldbekers en vertegenwoordigde zijn land met succes op internationale kampioenschappen. De moederlijn is van Arabische afkomst en wordt beschouwd als een van de sterkste prestatiefamilies in de Belgische en Franse springfokkerij.

My Lord Carthago verbetert de galop, geeft zijn werkwillige karakter en zijn fantastische springmanieren door aan zijn kinderen. Dankzij het succes van zijn nakomelingen staat de productieve hengst Mylord Carthago momenteel op de vierde plaats op de WBFSH-wereldranglijst van topverervers 2023

Dekvoorwaarden 2024.

 

Bekijk dit paard

Untouchable 27

Kannan

Goedgekeurd OS, BWP, DWB, HOLST, SF, KWPN
Geslacht Hengst
Disciplines Springen
Niveau Grand Prix
Kleur Schimmel
Hoogte 166cm
Jaar 2001
Dekgeld € 350,- euro eerste termijn. Bij dracht tweede termijn a € 1.300,-. Dagelijks vers sperma. Levend veulen garantie.
Goedgekeurd SF, OLDBG, AES, RHEIN, KWPN, OS, HOLST, SBS,BWP,BAVAR, SWB
Geslacht Hengst
Disciplines Springen
Niveau Grand Prix
Kleur Donker bruin
Hoogte 172cm
Jaar 1992
Dekgeld € 350,- euro eerste termijn.  € 2.150,-  tweede termijn bij dracht. Beschikbaar middels topkwaliteit diepvries sperma. Officieel GFE Partner.

Het beste Franse, Holsteinse en Nederlandse bloed in 1 hengst: UNTOUCHABLE 27.

Untouchable heeft via Hors la Loi II het bloed van de Franse prestatievererver Papillon Rouge (v. Jalisco B). Hors la Loi II sprong zelf op internationaal niveau onder Rodrigo Pessoa en stamt af van de Bourree-stam (SF 32/33).
Aan moeders zijde vinden we in eerste instantie dé prestatievererver Heartbreaker terug. De grootmoeder (Chablis) is een dochter van de tweevoudig Olympiade deelnemer Carthago die zich na zijn sportcarrière heeft ontpopt als een topvererver. Untouchable komt uit de super Holsteinse Stam 18A2.

Uit deze stam komen onder andere ook de Olympiade hengst Clinton, Chambertin, Classiker, Cardero,Caruso, Cobra, Lavendel, Livingstone, Napels, Versace, Champs Elysées, Cristallo, en Cadett voort.

Untouchable 27  is een “Stempelhengst pur sang”. Zijn springkwaliteit is buitengewoon en zijn kinderen geeft hij  bloed, een fantastische galoppade en top instelling mee. Niet voor niets zijn zijn kinderen al jaren lang de smaakmakers op veilingen, keuringen en sport.

 

Tijdens de KWPN Hengtenkeuring in 2024 kende het KWPN UNTOUCHABLE 27 het predicaat PREFERENT toe. Een geweldige erkenning voor deze stempelhengst!

Dekvoorwaarden 2024.

Bekijk dit paard

De Legende gaat verder!

De in 2020 overleden Kannan is de enige KWPN-hengst die ooit de 1e plek innam van de WBFSH-wereldranglijst van springpaardenverervers. De internationale Grand Prix-hengst maakte in de sport furore in Frankrijk en deed dit mondiaal in de fokkerij. Kannans eerste lichtingen uit Frankrijk behaalden ongekende successen in de sport, van jonge-paarden-competities tot en met de Olympische Spelen. Zo werd zijn zoon Nino des Buissonnets in 2012 Olympisch kampioen onder Steve Guerdat.

Inmiddels is de invloed van Kannan wijdverbreid en drukt hij nog altijd een stempel op de fokkerij. Bij het   KWPN zijn de laatste jaren diverse rechtstreekse nakomelingen gekeurd. Ook vanuit de moederlijn vererft de machtige Kannan zijn dominante kwaliteiten, met als opvallend voorbeeld de uit een Kannan-dochter gefokte Grand Prix-hengsten Bacardi VDL (Janika Sprunger) en Apardi (Daniel Bluman).

Dekvoorwaarden 2024.

Bekijk dit paard

Quite Capitol

Contendro I

Goedgekeurd Holstein, Hannover, Selle Francais, SI, Old-int, Rheinl, Bayern
Geslacht Hengst
Disciplines Springen
Niveau 1.50m
Kleur Schimmel
Hoogte 166m
Jaar 1999
Dekgeld Eerste termijn 350,- euro en bij dracht 750,- euro.
Goedgekeurd OLDBG, KWPN, SWB, HANN, SF.
Geslacht Hengst. Vrij van WFFS gen.
Disciplines Springen/Eventing
Niveau
Kleur Donkerbruin
Hoogte 1.68m
Jaar 1997
Dekgeld € 350 bij aanvang. Bij dracht 2de Termijn a € 1.500,- bij dracht. Beschikbaar middels topkwaliteit vers en diepvries sperma.

Het fijnste van het fijnste uit de fokkerij van topfokker Harm Thormählen!  Quite Capitol was indertijd het fokresultaat van het samenbrengen van het beste van het Selle Francais en het Holsteiner Verband waarbij de tophengsten Quidam de Revel en Capitol werden samen gebracht.
Quite Capitol presteerde zelf op het hoogste niveau onder Jerry Smit en Ulrich Kirchhoff. Quite Capitol heeft diverse nakomelingen op 1.60m niveau. Quite Capitol geeft zijn kinderen het karakter van Quidam de Revel en de kracht en macht van Capitano I.

Dekvoorwaarden 2024.

Bekijk dit paard

CONTENDRO I Stempelhengst in 3 disciplines! Nr 7 WBSH Eventing.

De carrière Contendro I is met een woord te omschrijven: GROOTS!

Zijn vader, Contender, is een van ’s werelds toonaangevende springers. Contendro’s moeder, Bravo, is ook de moeder van de goedgekeurde hengst Caretano Z (v. Caretino), die veel te vroeg stierf in 2001 na een korte maar zeer succesvolle carrière. Zij werd Reserve Bundeschampion van 1997, Wereldkampioen bij de 7-jarige show in 1999 springpaarden bij de wereldbekerfinale in Gothenberg.

Contendro I zijn nakomelingen zijn dominant aanwezig in de uitslagenlijsten. Het aantal 1.60m nakomelingen is tegenwoordig niet meer te tellen maar ook in de Internationale Eventingsport is Contendro I zeer goed vertegenwoordigd. Fischer Chipmunk FRH onder Olympisch Kampioen Michael Jung, Chin Tonic onder Olympische Kampioene Julia Krajeweski zijn slechts enkele voorbeelden.

Contendro I geeft moderne types die goed kunnen bewegen, over veel vermogen en instelling beschikken.

Dekvoorwaarden 2024.

Bekijk dit paard

Catchar Mail

Je T’aime Flamenco

Goedgekeurd Selle Francais, AES. Vrij van het WFFS gen.
Geslacht Hengst
Disciplines Springen 1.50M
Niveau  Kampioen 5 jarigen Frankrijk 2017
Kleur Bruin
Hoogte 170cm
Jaar 2012
Dekgeld Eerste Termijn € 350,- . Bij dracht tweede termijn € 950,-.
Goedgekeurd KWPN , Z, SF, SWE
Geslacht Hengst
Disciplines Springen
Niveau 1.60m
Kleur Donkerbruin
Hoogte 164m
Jaar 2009
Dekgeld € 1.150,-. Beschikbaar middels topkwaliteit diepvries sperma.

De nieuwe generatie van het befaamde Haras de Brullemail!
Catchar Mail is de nieuwe ster van Haras de Brullemail. Met zijn imponerende type en ongekende springkwaliteiten ligt het voor de hand dat we in de nabije toekomst veel van deze hengst gaan horen.
Catchar Mail is eind 2014 toegelaten tot het Stamboek Selle Francais en in 2015 goedgekeurd bij het AES.
Moeder Katchina Mail werd op 6 jarige leeftijd Kampioen van Frankrijk en behaalde teamzilver en een 11de plaats individueel tijdens de Wereld Ruiter Spelen in Kentucky in 2010 onder haar ruiter Patrice Delaveau.

Dekvoorwaarden 2024.

Bekijk dit paard

Je T’aime Flamenco zijn geweldige karakter en zijn onbegrensde vermogen maken hem tot een ideale keuze voor ieder fokker!
Zijn vader, Flamenco de Semilly, komt uit een van de sterkste hengst lijnen in de fokkerij van springpaarden, de Le Tot De Semilly – Grand Veneur lijn.
Zijn moeder, Quansie Van De Halhoeve, won op 1.50 niveau in België. Haar vader is de bekende Duitse hengst Landetto, die terugvoert op Landgraf, Lady Killer, via de moederlijn. Dit is een fantastische bloedlijn om te verankeren in uw eigen fokkerij!

Dekvoorwaarden 2024.

Bekijk dit paard

Orlando vd Heffinck

Chilli Willi

Goedgekeurd BWP, Oldenburg, Zangersheide,Old-int, SI, SBS, Rheinl, SF, SWB, Hann
Geslacht Hengst
Disciplines Springen
Niveau  1.60m
Kleur Bruin
Hoogte 169cm
Jaar 1996
Dekgeld € 1.450,-
Goedgekeurd Holstein, Zangersheide, AES
Geslacht Hengst.
Disciplines Springen
Niveau  Grand Prix
Kleur Bruin
Hoogte 168
Jaar 2008
Dekgeld
€ 500,- per rietje. Topkwaliteit diepvries sperma.

Mooier zijn ze niet te maken!  De prachtig in het model staande hengst Orlando vd Heffinck voert het bloed van Heartbreaker een van de meest toonaangevende springpaarden-verervers van dit moment.
Orlando zelf presteerde uitstekend. Hij won 2 keer het stijlspringen in Aken, met de waarderingscijfers 8,9 en 9,3. In Lanaken won Orlando de kleine finale tijdens het Wereldkampioenschap voor 5-jarigen. In 2003 werd Orlando tweede in de Belgische Cyclus voor zeven jarigen en won hij bovendien twee manches. In 2004 maakte Orlando zijn Grand Prix en Wereldbeker debuut op de jeugdige leeftijd van acht jaar met diverse foutloze omlopen in o.a. Kuala Lumpur, Mechelen, Maastricht, Frankfurt, Stuttgart en Brussel.

Bekijk dit paard

Instelling en Vermogen

Helaas is deze tophengst ons te snel ontvallen, maar gelukkig is de imponerende zoon van CASALL nog beschikbaar voor de fokkerij. CHILLI WILLI sprong zeer succesvol op het allerhoogste niveau onder Nicola Philippaerts. CHILLI WILLI vererft zijn fantastische karakter, vermogen en hardheid door. Zijn nakomelingen zijn zeer gewild op veilingen en keuringen. De oudste nakomelingen maken zich nu op om de sport in te gaan.

CHILLI WILLI beschikt over een fantastische pedigree.

Vader Casall is een opvallende verschijning in de geschiedenis van de paardensport met een indrukwekkend aantal overwinningen in de 1m60 CSI5* Grand Prix. In 2016 eindigde hij nog 4e in de WBFSH Jumping Sire ranking.

Vader Casall is een opvallende verschijning in de geschiedenis van de paardensport met een indrukwekkend aantal overwinningen in de 1m60 CSI5* Grand Prix. In 2016 eindigde hij nog 4e in de WBFSH Jumping Sire ranking.

Vul dat aan met een fantastische moederlijn, en je bent zeker van een topresultaat. Caletta VIII (v. Lord) heeft met haar diverse aantal nakomelingen, die op internationaal niveau lopen, wel bewezen dat ze een goede moeder is. Kijk maar naar onder andere Camiro ( v. Cassini I ) 1.60m , L – Cinderella ( v. Carthago ) 1.50m, Never Forget ( v. Candillo ) 1.40m en vele anderen. Verder in de directe moederlijn vinden we nog de bewezen topspringpaarden Capriola van de Helle ( v. Corofino I ) 1.60m, Quartz de Preuilly ( v. Baloubet de Rouet ) 1.60m, Rubis de Preuilly ( v. Diamant de Semilly ) 1.60m.

Dekvoorwaarden 2024.

Bekijk dit paard

Hesselhoij Donkey Boy

Romeo

Goedgekeurd DWB, SWB, Hannover Verband
Geslacht Hengst. Vrij van WFFS gen.
Disciplines Dressuur
Niveau  Kampioen 2015 Denemarken, Kampioen 2016 Zweden Hengstenkeuring.
Kleur Bruin
Hoogte 1.70m
Jaar 2012
Dekgeld € 1.620,- (eerste termijn € 550,- en tweede termijn € 1070,-) Vers en Diepvries sperma.
Goedgekeurd DWB, Hannover Verband
Geslacht Hengst. WFFS gen positief.
Disciplines Dressuur
Niveau  Kampioen 2016 Denemarken.
Kleur Bruin
Hoogte 1.72m
Jaar 2012
Dekgeld € 1.200,-. Beschikbaar via diepvries sperma. WFFS positief.

Winnaar wereldkampioenschap zilver en brons en zegevierend in Grand Prix.

Donkey Boy werd uitgeroepen tot “Hengst van het Jaar” door de Danish Warmblood Horse Breeding Association in 2023 en won de Intermediaire II en Grand Prix onder Anne-Mette Strandby Hansen in Skårup Fyn in 2022. Dit was zijn Grand Prix debuut wat hij won met een droomscore van 75.3%.

Hij plaatste zich drie jaar op rij op het wereldkampioenschap voor jonge paarden en won de bronzen medaille in 2016 onder zijn ruiter Jan Møller Christensen en de zilveren medaille in 2017. Winnaar wereldkampioenschap zilver en brons en zegevierend in Grand Prix.

Christensen en Donkey Boy schreven geschiedenis door vier jaar op rij de Deense kampioenschappen voor jonge paarden te winnen (2016-2019). Donkey Boy was premiehengst bij zijn keuring in 2015 en won het daaropvolgende najaar zijn verrichtingsonderzoek.

Donkey Boy’s sportieve successen hebben hem tot een van de meest gewilde dekhengsten in Denemarken gemaakt, en zijn nakomelingen hebben reeds een blijvende indruk achtergelaten op zowel de Deense kampioenschappen voor jonge paarden als de Wereldkampioenschappen voor jonge paarden.

Dekvoorwaarden 2024.

Bekijk dit paard

Met zijn prachtige voorkomen en geweldige model als dressuurpaard en vaderdier, kwam, zag en overwon Romeo tijdens het Deense Verrichtingsonderzoek in Denemarken.

Romeo werd met afstand kampioen met een ongekende score van 896,50 punten!
Het gemiddelde kwam uit op een 9 voor aanleg, karakter, stap, draf en galop!
Romeo voldoet aan de strenge röntgenologische en veterinaire eisen van het Deens Stamboek.
Romeo is zeer interessant voor fokkers die een hengst willen gebruiken die geheel vrij is van Jazz, Ferro en Gribaldi bloed!

Romeo geeft zijn kinderen, maat, hoogbenigheid en een sterke hals en rugverbinding mee.

Bekijk dit paard

Candy de Nantuel

Goedgekeurd Selle Francais
Geslacht Hengst. WFFS gen vrij.
Disciplines Springen
Niveau  De Sensatie van 2016 in Frankrijk.
Kleur Vos
Hoogte 1.67m
Jaar 2012
Dekgeld € 350 eerste termijn bij aanvang . Bij dracht tweede termijn a  € 1.300,- . Beschikbaar middels topkwaliteit diepvries sperma.

Al op jonge leeftijd veroverde Candy de Nantuel de harten van vele fokkers; de opvallende voshengst behoort al jaren tot de populairste hengsten van Frankrijk en overtuigt zowel in de sport als in de fokkerij. Candy de Nantuels vader Luidam sprong zelf op het hoogste niveau onder Billy Twomey en gaf uit een beperkt aantal dekkingen meerdere zeer getalenteerde springpaarden, waaronder Blue Angel (Kent Farrington & Lauren Hough), Luibanta BH (Amanda Derbyshire), Pewit Nono (Christine McCrea & Billy Twomey), Ginger Pop (Alison Robitaille) en Luikan Q (Ben Asselin & Angelie von Essen). Aan moederszijde gaat de pedigree van Candy de Nantuel terug op de Franse grootheden Diamant de Semilly en Quidam de Revel – beide steunpilaren voor de springpaardenfokkerij.
Moeder Thara Nantuel sprong zelf op internationaal 1.45m-niveau onder de Fransman Arthur Deuquet en gaf in de fokkerij ook al het internationale springtalent Cobalt de Nantuel. Daarnaast is Thara’s volle broer Orphee de Nantuel goedgekeurd bij het Selle Français en sprong volle zus Oceane de Nantuel op Grand-Prixniveau onder Titouan Schumacher en Michel Hecart. Tevens is Oceane de Nantuel moeder van het internationale topspringpaard Viceversa de la Roque (Alberto Zorzi) en de internationaal springende Uthope de la Roque en Atlantic de la Roque. Ook is Candy de Nantuel nauwverwant aan 1.60m-springpaard Nature Menardiere van de Duitser Soren von Ronne, Pacha de Nantuel van Reed Kessler en de goedgekeurde hengst Darshan van Mohamed Talaat.

Palmares
Candy de Nantuel zelf springt met alle kwaliteiten en overtuigt door zijn moderne, lichte manier van springen met veel reflexen en atletisch vermogen. Onder Thomas Rousseau sprong Candy de Nantuel al naar verschillende internationale overwinningen bij de jonge paarden en overtuigde hij op het wereldkampioenschap voor zevenjarige springpaarden in Lanaken in 2019. Begin februari 2021 werd bekend dat Olympisch amazone Penelope Leprevost zijn nieuwe amazone is.

Nakomelingen
In de fokkerij maakte Candy de Nantuel veel indruk met zijn eerste zonen op de verschillende hengstenkeuringen. Tijdens de KWPN Hengstenkeuring 2021 werd Nimrod ES doorverwezen naar de 2de bezichtiging, werd in België een zoon aangewezen  Casper du Cache Pot Z, en werd eind februari 2021 Itoki van Riverland kampioen bij het Selle Francaise tijdens de Hengstenkeuring. Het jaar daarvoor werden Highland de Riverland en Hot Savoie bij het Selle Français goedgekeurd.

Bekijk dit paard