Video Luidam:

Grand Prix Aken

Nakomelingen:

Nakomelingen Luidam

Simon (Luidam) GP Bordeaux 2011

Goedgekeurd  KWPN, SF, AES,ISH
Geslacht Hengst
Diciplines Springen
Niveau 160m
Kleur Vos
Hoogte 1.67
Jaar 1993
Dekgeld € 1.350,- Beschikbaar via topkwaliteit Diepvries Sperma.

Luidam wordt gezien zijn resultaten gezien als een van de best presterende hengsten van dit millenium. Zijn weg van roem begon reeds in 1999. Als jong paard behaald hij een 7e plaats op het WK springpaarden in Lanaken en wint hij een jaar later de Foxhunter Champion Wembley.

Luidam wint in 2001 bijna alles wat er te winnen valt tijdens de Sunshine tour in Florida USA. Tijdens de Grand Prix bewees de nog zeer jonge hengst over een geweldige instelling en talent te beschikken. In 2003 nam Billy Twomey de teugels over en vervolgde Luidam zijn geweldige prestaties in de springpiste. Hij was een vaste waarde voor het Ierse team. Op het hoogste niveau won hij met het team o.a. de Nations Cup in St. Gallen en Aken.

Luidam stamt af van de wereldberoemde Guidam, springpaardenleverancier bij uitstek. Guidam staat hoog aangeschreven door het werklustige karakter, souplesse en het vermogen van zijn nakomelingen. Opvallend veel van zijn kinderen laten van zich horen in de internationale springsport.

De moeder van Luidam is de preferente elite merrie Eljenhove. Een halfzuster bracht ook het internationale springpaard Chaman (v.Baloubet du Rouet) die met Ludger Beerbaum furore maakt. Deze stam vererft goede kwaliteiten voor zowel de dressuur- als springsport. Uit deze stam komt ook de dressuurhengst Scandic. De stam beschikt over veel beweging en een goed werklustig karakter. Steeds meer nakomelingen van Luidam breken door in de top springsport. Luidam is een Nederlandse gefokte hengst door mevrouw Tineke Mosman.

Luidam vereft een geweldig meewerkend karakter, goede instelling en veel vermogen.

Luidam Guidam Quidam de Revel Jalisco B
Dirka
Fougere Venutard
Bagatelle
Eljenohve Akteur Amor
Jonkvrouw
Poline Lucky Boy xx
Koline

Aanvraagformulier

Naam hengst*
Naam eigenaar*
Adres eigenaar*
Postcode eigenaar*
Woonplaats eigenaar*
Land eigenaar*
Telefoonnummer*
Emailadres*
Geboortedatum merrie*
Afstamming merrie*
Naam merrie*
Bijzonderheden