Video’s My Lord Carthago

My Lord Carthago

My Lord Carthago Finale WEG 2010 Kentucky

My Lord Carthago GP Wenen 2012

My Lord Carthago Nations Cup Aken 2012

Nakomelingen My Lord Carthago

Chicago Chicago

My Lord Carthago x Concorde

My Way

Goedgekeurd SF,Holst
Geslacht Hengst
Diciplines Springen
Niveau 1.60m
Kleur Schimmel
Hoogte 1.71m
Jaar 2000
Dekgeld € 350 euro bij aanvang. € 1.800,- tweede termijn bij dracht. Beschikbaar middels vers en diepvries sperma.

Mylord Carthago is de  internationaal succesvolle Grand Prix-superster onder Penelope Leprovost, die hem beschreef als “het paard van je leven, het paard van mijn hart.” Deze grote grijze hengst is intelligent en becshikt over goede bewegingen en veel bloed; hij is uitermate geschikt voor merries met een compacte bovenlijn en verbeterd met name zijn galop en sprongbereidheid.

Hij was een finalist in Lanaken bij de World Young Horse Championship toen hij vier, vijf en zes jaar oud was. Hij werd vierde op dit prestigieuze kampioenschap bij de zevenjarige. Daarna begon hij aan een geweldige internationale competitieve carrière bij Penelope Leprevost. Hij won vele prestigieuze wedstrijden tussen 2004 en 2012, waaronder een teamzilver op de 2010 WEG in Kentucky, en een team zilveren medaille op de 2011 Europese kampioenschappen in Madrid, waar hij als 7e individueel eindigde.

Zijn moederlijn is een van de beste die Selle Français te bieden heeft en is afkomstig van een lange reeks internationale springpaarden, met Jalisco B als zijn moederdier. Zijn moeder Fragrance de Chalus nam deel als internationaal springpaard, eerst met David Jobertie en vervolgens met Karline de Brabander. Fragance produceerde drie uitzonderlijke hengsten, Mylord Carthago, Norton d’Eole en Bamako de Muze (respectievelijk door Carthago, Cento en Darco). Jalisco B is een zoon van de stamvererver Alme Z en beide hengsten waren actief op het allerhoogste niveau in de springsport.
Meer dan 50 Grand Prix-nakomelingen zijn er waaronder Papillon Rouge en Quidam de Revel (Jalisco B), en Animo, I Love You , Galoubet A en Elvira (Alme Z). Galoubet A is de grootvader van Big Star via zijn zoon Quick Star en is tevens de vader van de ongeëvenaarde Baloubet du Rouet.

Mylord Carthago heeft al minstens drie Grand Prix-springpaarden verwekt, waaronder Twenty Two Des Biches, die recent nog vierde werd in de zeer competitieve Grand Prix van Al Ain.

My Lord Carthago verbetert de galop, geeft zijn werkwillige karakter en zijn fantastische springmanieren door aan zijn kinderen.

My Lord Carthago heeft reeds 18 goedgekeurde zonen waaronder Valmy de la Lande, die internationale 1.50m-klassen sprong op 7 jarige leeftijd.

My Lord Carthago Carthago Capitol I Capitano
Folia
Perra Calando I
Kerrin
Fragance de Chalus Jalisco B Almé
Tanagra
Nifrane Fury de la Cense
Ifrane X

Aanvraagformulier

Naam hengst*
Naam eigenaar*
Adres eigenaar*
Postcode eigenaar*
Woonplaats eigenaar*
Land eigenaar*
Telefoonnummer*
Emailadres*
Geboortedatum merrie*
Afstamming merrie*
Naam merrie*
Bijzonderheden